woensdag 6 december 2017

Fluffy slijm


Natuurlijk hoe kan het ook anders dat de familie freubel geen slijm maakt. Het is helemaal hip en hot en elk basisschool kind heeft in ieder geval al 1 keer slijm gemaakt. Wij hebben het ook eens geprobeerd. We hadden was lenzen vloeistof, scheerschuim en lijm. Meer had je niet nodig volgens het recept. Natuurlijk faalde wij vreselijk de eerste keer en bleef ik een beetje terug houdend in het maken van nieuw slijm.

Gelukkig hebben wij een buurmeisje, en ik geloof dat wij haar nu hebben omgetoverd als de koningin van het slijm! Wauw... ze doet gewoon even een beetje van dit, een beetje van dat een beetje kneden en HUP, je hebt het super fluf slijm in een mum van tijd klaar.


Wij zijn via onze slijm koningin erachter gekomen dat er een heuze fluf slime shop is. (KLIK) Kei handig natuurlijk! Hele pakketten kan je er bestellen en alles is op juiste hoeveelheden bij elkaar gemaakt. Er worden nieuwe pakketten samengesteld van galaxy tot bolletjes slijm. Maar nu hebben wij geen zin om dagen te wachten tot de postbode komt (PostNL heeft het al zo druk met verwerken van alle pakketten!) Dus gaan wij zelf met de ingedienten aan de slag!


Wat hebben we nodig? Bakingsoda, Lenzen vloeistof (mét borax erin!), scheerschuim, en simpele knutsellijm. Eventueel kan je nog wat verf of glitters toevoegen. Doe dit dan wel als tweede stap voordat je de rest erbij doet anders werkt het allemaal niet.

Stap 1 - knijp je flesje lijm leeg in een soepkommetje en voeg als je wilt bij deze stap je verf toe
Stap 2 - spuit scheerschuim over je lijm tot je soepkommetje vol is en begin te mengen.
Stap 3 - Begin met een goede scheut lenzen vloeistof zodat je slijm minder plakkerig word en blijf mengen.
Stap 4 - Voeg baking soda toe een dun laagje over je hele slijm kneed het door en herhaal het een keer.
Stap 5 - Blijf kneden en kneden, wanneer het te plakkerig is voeg dan nog een heel klein beetje lenzen vloeistof of bakingsoda erbij. probeer een beetje scheerschuim en anders toch weer bakingsoda.

Wat heb ik geleerd? Dat deze 4 ingredienten echt super slijm maken, je niet vast zit aan een bepaalde hoeveelheid maar alles een beetje op gevoel. Hoe lang is het houdbaar? Ik heb geen idee. Of de kids zich vermaken? JAZEKER! Voor een paar euro zijn ze helemaal hip en horen ze er helemaal bij!  De Slijm rage!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring met slijm. Als wij geen slijmkoningin hadden was het ons ook niet meer gelukt. (en zelfs ik vind het sensopatisch om te kneden héérlijk!)

Groetjes van de familie Freubel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten